Agrarnyj Dajdzhest Vid Yenota Agrovira 22 11 2021 26 11 2021

Привіт мої любі. Я за вами скучив. Так скучив, що аж лапки тягнуться вас усіх обійняти. Я сподіваюсь, ви теж сумували за мною і за тими цікавинками, що я вам розповідаю. Тож, вмощуйтесь зручніше і слухайте, бо ми почнемо з цифр тижня.Цифра тижня № 1: 5-е місце посіла Україна в світовому рейтингу постачальників курятини.Коментар Єнота: Оце молодці, раніше були ніжки Буша, а тепер крильця Бахматюка. Але я дійсно радий, що наша продукція завойовує міжнародний ринок. Це робочі місця, валютні надходження та розвиток галузі.Цифра тижня № 2: 24 млн тонн зерна, та навіть трохи більше вже було експортовано з України.Коментар Єнота: Мовчки сидить та рахує гроші…пачками? Ні, ленд крузерами! А що ви хотіли, ціни в моніторингу подивіться, тут скоро яхтами рахувати почну.Цифра тижня № 3: 54%, саме на стільки збільшився експорт до ЄС за 9 місяців 2021 року.Коментар Єнота: Так ось куди полетіли наші крильця, стегна та філе, а ще багатсько іншої продукції. І не лише сировинної, продукти переробки також додали у плані подорожей до Євросоюзу.Я тут нещодавно прочитав одне інтерв'ю, яке мене вразило. Там мова йшла про рослинні продукти накшталт сметани чи сиру. Так, саме рослинні, не молочні. І от, вважається, що за цим майбутнє, що ця галузь буде стрімко зростати і потрібно українським виробникам ставати в авангард. І я з цим згоден, треба бути одними з перших в усьому, що може принести прибуток. Але ніхто мене не змусить їсти сметану з трави, навіть якщо мені за це платитимуть. Я не уявляю собі, як нормальна людина чи Єнот буде обирати сметану на рослинній основі, якщо поряд буде традиційна смачненька сметанка. Єдине виключення, яке я можу собі уявити — це люди, що не можуть вживати молочні продукти. Ось саме для них це реально цікавий замінник. А саме інтерв'ю читайте за посиланням.Щось мене трохи понесло, краще давайте про щось інше поговоримо, наприклад про озимі. От як у вас з посівами, усе гаразд? В мене загалом непогано, але стан доволі строкатий. Ну не міг я усі поля одразу засіяти, бо поки зібрав соняшник, поки кукурудзу змолотив. От так і посіяв. Десь оптимально, а десь пізно. Та, кажуть, що загалом ситуація не критична. Мої колеги навіть матеріал про це зробили. Раджу ознайомитись.А ще я тут натрапив на цікавинку про те, як краще обробляти грунт для збереження вологи, дуже актуально, враховуючи те, що дощів восени було… ах точно, не було. Замислився, мабуть спробую. Бо гроші треба інвестувати в розвиток, а не в чергову машину, правда?А ще, скажу вам по правді, я тут такий класний матеріал про крупи знайшов, що одразу збігав в магазин та придбав кіло гречки. Так-так, і зварив, і шкварочок туди зі смаженою цибульною. Та трошки сметанки, мммм, справжньої, сам робив. Ну і з солоним огірочком, щоб аж хрумтів. Насолода. Що, слинки вже побігли? Отож, а усе через текст про крупи і долю гречки в українському споживчому кошику. Залишу його тут, прочитаєте.І ось ми вже маємо завершувати, а для того, аби Вам не було так сумно, на останок я залишив для вас ще один матеріал «Поставки CIF, FOB та CPT: як формуються ціни на зерно?». Читайте та не забувайте, що через тиждень ми з вами знову побачимось, а отже не треба сумувати.Бережіть себе, па-па!