Za Novymy Vymogamy Harchuvannya Shkolyari Otrymuvatymut Vid Troh Portsij Molokoproduktiv Na Den

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.«Поруч із принциповими вимогами стосовно приміщень, освітнього процесу, важливі зміни стосуються саме шкільного харчування. Відтепер у шкільних буфетах забороняється продаж продуктів із синтетичними барвниками, підсилювачами смаку та консервантами, кави, енергетичних напоїв, продуктів із рослинними жирами та інше», — йдеться в повідомленні.Зауважимо, що для молочної галузі дуже важливим є те, що окремим пунктом 7 у новому Санітарному регламенті винесені молоко та молочні продукти. Зокрема, цим пунктом зазначено, що:в залежності від кратності харчування діти повинні отримувати не менше трьох порцій молока та молочних продуктів на день: зі сніданком, обідом та вечерею;навіть при одноразовому харчуванні дитина обов’язково повинна отримувати молочний продукт.«І головне — при цьому визначено якісні та кількісні вимоги до цих продуктів. Якщо масло — то не менше ніж 72% молочного жиру (не просто жиру, а саме молочного жиру). Якщо сметана — то не менше 15%, а творог (кисломолочний сир) — не менше 5% жиру», — пояснюють в АВМ.Таким чином, Асоціація виробників молока підтримує цю ініціативу. Тож молочні продукти мають шанс зайняти гідне місце в раціоні дітей.«Але відкритими залишаються три надзвичайно важливих питання — порядок чесних і прозорих закупівель, контроль безпечності продуктів, неприпустимість фальсифікату та неякісної продукції в харчуванні дітей», — наголошують в асоціації.Нагадаємо, на Вінниччині протягом минулого року з обігу вилучили 2,9 тонн вершкового масла.