Na Zakarpatti Rozpochavsya Sezon Zboru Papryky

Про це повідомляє uzhinform.com.«Саджати паприку в селі починають вкінці травня, а збирають урожай у вересні. Потім його нанизують на спеціальну нитку по 150 перців на кожну і кладуть просушувати на сонце. Важливо, аби на такій нитці не було жодного поганого перцю», — йдеться в повідомленні.Зазначимо, що паприку почали вирощувати тут 50 років тому із завезеного із Угорщини насіння. Наразі солодкий перець у селищі вирощують майже у кожному домі.«Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах. Після солі це найпопулярніша гастрономічна приправа», — додають фермери.Однак, через пандемію коронавірусу продати паприку стало складніше і вона значно впала в ціні. Якщо раніше можна її продавали по 150 грн/кг, то тепер готові віддавати за 70 грн/кг.Нагадаємо, заборона експорту цибулі з Індії гратиме нам на руку українським фермерам.