5a2c7efdc6bc11a99e2a8c34a9a78046d0b36ae7

Більше 10 видів в’яленого мяса і ковбас виготовляє підприємство «Каро Фуд» у селі Глибоке на Київщині. Власний бізнес організували фінансовий аналітик Юрій Сербін та маркетолог Сергій Чучков. Для виробництва орендують частину  приміщень місцевого м’ясопереробного заводу, повідомляє «Агро-Центр».

Підприємці починали із в’ялення м’яса для участі у місцевому фестивалі. Першу партію виготовили на балконі. Після курсів в Італії вирішили створити власне виробництво хамону й прошутто під ТМ Ham.Lo.

«Оброблене й засолене м’ясо сушимо 4-5 місяців, воно тим часом втрачає вологу, далі 6-8 місяців зберігається підвішеним, вкрите пастою із жиру і рисового борошна», – пояснює технологію приготування хамону Юрій Сербін.

Підприємці роблять ставку на якісну продукцію. Сировину закуповують у місцевих фермерів, котрі заготовляють м’ясо згідно з вимогами «Каро Фуд».

Продукцію Ham.Lo продають лише в Україні. Вартість м’яса – приблизно 300 грн/кг. Це утричі дешевше, аніж італійські делікатеси.